U bent momenteel niet ingelogd.
    Bezig met inloggen..
Vueltaspel 2017 is afgelopen!
Het Vueltaspel 2017 is afgelopen! Wij hopen dat iedereen met plezier heeft deelgenomen aan het Cyclingmaster-spel. In 2018 zullen we weer terug zijn met een nieuwe editie van ons Giro-spel!

De Spelregels en Voorwaarden

Doel
Het doel van Cyclingmaster is om zoveel mogelijk fictief geld te verdienen door het kopen en verkopen van wielrenners. De winnaar van het spel is degene die aan het einde van de wielerronde het grootste geldbudget heeft verkregen.

Hoe werkt het?
Per etappe kunt u maximaal 9 wielrenners in uw selectie zetten. U kunt alleen voor aanvang van een etappe wielrenners kopen en verkopen: zodra een etappe is gestart, kunt u uw selectie niet meer wijzigen.

Uitgaven: startgeld
Per etappe betaalt u fictief startgeld voor de renners in uw selectie. Dit startgeld bedraagt 5% van de rennerwaarde. Een renner die (voor aanvang van een etappe) een waarde heeft van 2.000.000,- is na de start van die etappe dus nog maar 1.900.000 waard (2.000.000 * 0,95)

Als u voor een etappe minder dan 9 renners heeft opgesteld moet u voor elke lege plek toch startgeld betalen. Dit bedrag van 30.000 per ontbrekende renner wordt op uw budget in rekening gebracht.

Inkomsten: prijzengeld
Tevens kunt u per etappe fictief geld verdienen wanneer renners uit uw selectie in de top 15 finishen van de daguitslag. De opbrengst is afhankelijk van de positie in de daguitslag en is weergegeven in onderstaande tabel.

RankPrijzengeld
#11.000.000
#2820.000
#3700.000
#4600.000
#5510.000
#6425.000
#7350.000
#8280.000
#9220.000
#10170.000
#11130.000
#12100.000
#1375.000
#1460.000
#1550.000


Inkomsten: darkhorse-bonus
Met ingang van 2018 is het ook mogelijk om extra inkomsten te verwerven, wanneer renners uit uw selectie in de top 15 eindigen van de daguitslag en deze renners ook door weinig andere mensen in ons wielerspel zijn gekozen.

Dagzeges
De Cyclingmaster-website houdt het aantal dagzeges per team bij. Voor elke etappe wordt er slechts één winnaar toegekend. Wanneer meerdere spelers de hoogste dagscore hebben, krijgt de speler met de hoogste klassering in het Algemeen Klassement de dagzege toegewezen. Wanneer meerdere spelers zowel een identieke dagscore als een identieke klassering in het Algemeen Klassement hebben, wordt door middel van loting de dagzege toegekend aan één van deze spelers.

Subleagues
Het is niet toegestaan om na de eerste rustdag (28 augustus 2017, 23:59 uur) nog deel te nemen aan een subleague of een subleague te verlaten.

Uitleg icoontjes
Afhankelijk van de prestaties van deelnemers bij een Cyclingmaster-spel, kunnen deelnemers trofee-icoontjes verdienen. Hieronder wordt weergegeven wat voor icoontjes er zijn, hoe je deze kan winnen en welke eigenschappen deze hebben.

IcoontjeUitgereikt aanMax. aantalGeldigheidsduur
Cyclingmaster-cupWinnaar van Cyclingmaster-spelgeen limietverloopt niet
Top 10 Giro-vlaggetjeTop 10 Giro-spelmax 1verloopt niet
Top 10 Tour-vlaggetjeTop 10 Tour-spelmax 1verloopt niet
Top 10 Vuelta-vlaggetjeTop 10 Vuelta-spelmax 1verloopt niet
FavorietensterretjeTop 5 jaarklassementgeen limiet (max 3)verloopt na 3 jaar


De Voorwaarden (editie Vuelta a Espana 2017)

Deelname
-Deelname is gratis.
-Door deelname verklaart de deelnemer zich akkoord met de onderstaande voorwaarden.
-Iedere deelnemer mag met slechts één team deelnemen aan het spel. Deelnemers die met meer dan één team aan het spel deelnemen, worden uitgesloten bij toekenning van prijzen.
-Deelnemer verklaart zich akkoord dat de Cyclingmaster-website cookies plaatst op zijn computer, mobiele telefoon of tablet. Hierdoor wordt het mogelijk voor deelnemers om slechts één keer per spel te hoeven inloggen.
 
Toekenning van prijzen
-Prijzen worden toegekend aan de #1 t/m #3 van het Algemeen Klassement aan het einde van de wielerronde.
-Bij een gelijke score in de top van het Algemeen Klassement wordt door middel van loting de uiteindelijke eindpositie in het Algemeen Klassement bepaald.
-De spelleiding mag meespelen, maar is uitgesloten van het ontvangen van prijzen.
 
Verwerking etappe-uitslagen
-Etappe-uitslagen worden verwerkt op basis van gegevens van www.lavuelta.com en/of www.procyclingstats.com
-De spelleiding heeft het recht om een etappe-uitslag te verwerken op basis van de onofficiële uitslag van bovenstaande bronnen. Dit kan zij doen met als doel, om de markt zo snel mogelijk weer te kunnen openen voor de volgende etappe.
-Indien na verwerking van de etappe-uitslag op Cyclingmaster, de officiële uitslag wordt herzien door de jury/organisatie van de wielerronde, dan wordt de op Cyclingmaster reeds verwerkte uitslag niet aangepast.
 
Gedrag en uitsluiting
-De spelleiding heeft het recht om wegens een ongepaste teamnaam, een ongepaste gebruikersnaam, een ongepaste avatar of ongepast gedrag de volgende maatregelen te nemen:
 a) een teamnaam, subleaguenaam of avatar te wijzigen; en
 b) in extreme gevallen een deelnemer uit te sluiten van het spel.

© 2015-2018   www.cyclingmaster.nl
header-photo is courtesy of www.zikliamatore.com